29 november 2022

Verslag van een mooie avond in Noordwijk​

Zoals vaker organiseerde KaagBusiness een event voor haar leden. Dit keer op een bijzondere locatie in Noordwijk, wijngaard Lidrusgaarde. En wij horen u denken… Heeft Noordwijk een wijngaard?
Jazeker. Niet groot, maar ze maken er geweldige wijnen. 

Voetbal kijken

Het programma zou oorspronkelijk starten vanaf 17.00 uur. Maar toen één van onze leden ‘s morgens een mailtje stuurde met de vraag of het mogelijk was om al iets eerder te komen om de wedstrijd Nederland – Qatar te kunnen zien hebben we direct het programma aangepast.
Iedereen ontving een mail en Whatsapp met het bericht dat men vanaf 16.00 uur al welkom was om voetbal te kijken. Dat was niet aan dovemansoren gezegd.

Voor alle leden van
KWV De Kaag

Jeroen Krijt opende de avond officieel met een welkomstwoordje. Een speciaal welkom was er voor de leden van KWV De Kaag die geen lid zijn van KaagBusiness. Via de Kaagflits konden leden zich opgeven voor deze avond.

Wijnmaker aan het woord

We waren te gast bij Jan en Tineke. Tineke is een geweldige gastvrouw en Jan vertelde ons op een zeer bevlogen en begrijpelijke manier hoe hij wijn maakt.
Spelen met gist is het grote geheim. En behalve een klein beetje sulfiet gebruikt hij geen toevoegingen. Het resultaat mochten we later op de avond proeven. 

Winterkost op de borden

Tineke zorgde voor volle borden. Er waren diverse stamppotten en klapstuk en rookworst. Gasten konden vooraf hun dieetwensen kenbaar maken. Ondanks dat een aantal bezoekers voor een tweede ronde ging hebben Jan en Tineke waarschijnlijk de rest van de week nog stamppot gegeten.

Een stormachtig verhaal van Ernst van Win

En toen was het tijd voor de hoofd act van de avond. Ernst van Win nam ons mee in een bloedstollend verhaal over zijn reis van de Azoren richting huis. Ruim 3 dagen kwam hij met zijn bemanning, waaronder zijn zoon Max vast te zitten in een enorme storm. 

Met een glas rode wijn in de hand en een rust zoals we die kennen van Ernst vertelde hij hoe de storm onverwacht opdoemde. Hij vertelde over het oorverdovende lawaai, de golven die overal om het schip begonnen te breken en over de nachten waarin de bemanning en het schip flink op de proef werden gesteld. 

De mannen zijn uiteindelijk in Zuid Spanje beland waar ze zich, na een goede slaap hebben gestort in het plaatselijke feestgedruis.

Een wijze les van Ernst: Veiligheid gaat voor alles. Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat en hou je hoofd koel. Dan heb je achteraf een mooi verhaal voor tijdens een borrel.

Op naar een volgend event

Het was werkelijk een zeer geslaagde avond op een bijzonder aangename locatie.

Het bestuur van KaagBusiness dankt alle aanwezigen voor hun komst.

Hou deze website in de gaten en de Kaagflits in de gaten voor de agenda. 

Graag tot een volgende keer.

Hartelijke groet,
Patricia Paddenburg, Jeroen Krijt en Arjan Leest

We hebben ons programma iets aangepast.
Het officiële programma blijft gelijk.
Maar wil je niets missen van de wedstrijd
Nederland – Quatar?
Dan ben je welkom vanaf 15.45 uur. We hebben een groot scherm en een koud biertje.

Stormachtig verhaal op een Noordwijkse wijngaard

Uitnodiging voor alle leden van KaagBusiness én KWV De Kaag

We hebben een mooie activiteit waarvoor we u graag voor uitnodigen. Niet alleen KaagBusiness-leden, maar alle leden van KWV De Kaag zijn van harte welkom om aan te schuiven op deze bijzondere avond (let op: maximaal 50 plaatsen beschikbaar, vol=vol).

In Noordwijk ligt een verborgen pareltje, wijngaard Lidrusgaarde. Op deze locatie komt Kaagbusiness bij elkaar voor een proeverij, een diner en een bloedstollend verhaal van Ernst van Win die tijdens zijn overtocht van de Azoren naar Nederland een aantal dagen vast zat in een enorme storm. 

Datum:
Dinsdag 29 november

Het programma is als volgt:

Voetbal liefhebbers welkom vanaf 15.45 uur

17.00 – 17.30 uur
Ontvangst met een glaasje Noordwijkse wijn.

17.30 -18.00 uur
Introductie Wijngaard Noordwijk onder het genot van een hapje en drankje

18.00 uur
Diner

19.30 uur
Presentatie Ernst van Win over zijn stormachtige zeiltocht van de Azoren naar huis

Drankje en napraten tot ongeveer 22.00 – 22.30 uur

Locatie:
Wijngaard Lidrusgaarde
Zwarteweg 10, Noordwijk
Een verborgen parel in Noordwijk

Parkeren:
Parkeren kunt u bij ‘s Heerenloo. 100 meter voorbij de ingang van de wijngaard rechts. Direct aan het begin van het terrein(rechts) is een groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

Carpoolen, taxi, Uber, Bolt is natuurlijk ook een goed idee. 

Kosten:
€25,- All inclusive
Gratis voor leden van KaagBusiness

RSVP
Laat ons weten of je aanwezig bent.

Inschrijven is niet meer mogelijk.